dinsdag 20 augustus 2019

The Secret Garden ... voor Clemens


3 opmerkingen:

 1. Heeey Luun! Wat lief en wat mooi, dankje!!! Hij is echt helemaal af, mooi in woord en beeld. Ik ben gek op poorten en geheime doorgangen en zo, en de verrassing van wat er achter de volgende bocht ligt :) Als het dan ook nog gaat om een paradijsje, èn er zijn elfjes bij betrokken...
  Het voelde vandaag behoorlijk jarig, met verrassingen via blogs, mail, facebook, telefoon en kaartjes, maar het gekke is dat ik vandaag nog niks vierde, omdat er morgen en zondag veel mensen komen! Wat betekent dat er ook nog geen mokkataart is... en dat duurt zo wel heel lang! Maar gaan we allemaal inhalen hoor :)

  Het wordt weer een waardige afsluiting van de zomer, het is bij ons altijd het laatste feest, haha. Meestal verandert direct daarna het weer. Maar goed het zijn wat dat betreft vreemde tijden.
  Hoe is het bij jou, heb je de zomer goed doorstaan? Bij mij is de tuin behoorlijk beschadigd door de hitte, heel vervelend. Maar zien of we er weer wat nieuwe planten in kunnen zetten... Gezondheidsgewijs is er een meevaller, dat is het meest positieve nieuws van de laatste maanden. Ik hoop dat jij je ook staande houdt!

  Alle goeds, roosjes en liefs erbij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Top top top Gezondheid is toch wel nummer één om van de rest te kunnen genieten waar er wat te genieten valt ;-) ... Gaaf joh dat je 2 keer een huis vol vrolijkheid hebt en bergen mokkataart natuurlijk hahaha. De plaat is een stukje van mijn tuin en een stukje van mijn geliefd Belmonte-Park ;-) Dat deurtje heb ik toevallig een week geleden gemaakt voor Frodo (en wij) die dan naar de buren kan, over het gras scheuren :D ... Heel jammer van je tuin, pfff, wat is er ook tegen 40 graden bestand, niks eigenlijk. Hier gaat het zijn gangetje ... het lopen beter krijgen zodat ik niet geopereerd hoeft te worden ... maar ik vermaak mij in de tuin als de ogen minder zijn en daar is het altijd fijn ;-) .... Geniet van je verjaardagsdagen en heel veel liefs weer met een donkerrode roos voor je xx Luna xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd fijn om te praten met een fijnproefster op rozengebied :) Donkerrode zijn de mooiste hè. Die zouden ook in mijn tuin (tussen de paarse planten!) mogen staan , altijd een droom geweest; maar mijn broer houdt mijn tuin bij en ik zie hem die zorg niet geven die ze nodig hebben. Nou ja, soms moet je kiezen...

  Wat leuk dat je die verbinding hebt met de tuin van de buren! Daarvoor heb je een goede relatie nodig en die is er blijkbaar. Ik zie het hier met de ene buurvrouw niet gebeuren, en de andere is toch erg gesteld op haar privacy. Het zou zo gezellig, maar ook erg handig kunnen zijn! Ik heb zelfs wel eens voorgesteld om voor onze tuinen een gezamenlijk ontwerp te maken, maar daaraan moest ze niet denken.

  Hee, dus je kunt nog iets bereiken voor je benen, door te oefenen? Dat is wel heel erg de moeite waard…. maar het zal denk ik wel zwaar zijn. En moeilijk als je je ook verder beroerd voelt of niets werkt, zoals je ogen... Ik hoop dat het lukt dan! Het alternatief is ook niks.
  Klopt hoor, gezondheid is misschien niet alléén zaligmakend, maar wel heel erg belangrijk. Ik had de afgelopen ANDERHALF JAAR last van een abces (natuurlijk bovenop alle andere dingen), en niet alleen voelde je dat en hinderde dat, maar ook kwamen er elke dag verpleegsters aan huis... en daarvoor moest ik me anderhalf uur per dag beschikbaar houden. Al waren ze maar tien minuten bezig. Maar dat bindt je dan wel heel erg aan huis en aan een dagindeling! Zo werkt het alle kanten op.

  Maar het zal je genoegen doen te horen dat het wel heel aardige verpleegsters waren! Ze waren heel geduldig en we lagen vaak allemaal dubbel van het lachen, beetje mijn schuld... om het minder vervelend te maken voor mij probeerde ik hen af te leiden met grappen en grollen, en voor de één een gedicht en voor de ander een lied, en ik gaf ook microcursussen op geschiedenisgebied :)

  Ach ja, je moet er iets van maken hè. Maar dat kon eerlijk gezegd ook omdat dit toch iets betrekkelijk kleins, en tijdelijk was.

  Nou, ik heb vanavond drie buurvrouwen op bezoek gehad, dat is afgehandeld :) En nu de voorbereidingen op het echte feest zondag. Veel leuker! Familie en goede vrienden...

  Liefs van hierzo!

  BeantwoordenVerwijderen